Jak jsme se rozhodli pomoci lidem, které zasáhly povodně

Ahoj, ahoj!

Jen málokoho z nás mohly minout informace o povodních. Při té vší hrůze jsem přemýšlela, jak bych mohla pomoci. Netrvalo dlouho, co jsme se rozhodli, že z každé objednávky, kterou do konce září dostaneme, pošleme 50 Kč na pomoc těm, kteří to nejvíce potřebují. Jsme malý výrobce a nečekáme, že se sejde ohromné množství objednávek, přesto věříme, že každá, i ta nejmenší pomoc, se počítá.

Při kafi s kamarády jsme pak přemýšleli, co by asi tak obyvatelé severní Moravy dali za to, aby mohli taky prožívat takový ten běžný, normální den. A přišla druhá myšlenka - co kdybychom jim zajeli pomoct s úklidem nebo čím bude potřeba? Tak jo!

Hurá do Krnova!

Jsme součástí komunity lidí, kteří, stejně jako my, rádi pomohou tam, kde samotné peníze nestačí. Vydali jsme se do Krnova, abychom si znovu potvrdili, že vidět něco na internetu a naživo je sakra rozdíl! 

Nepořádek, špína, bezmoc, zoufalství, ale také mnoho dobrovolníků ochotných s láskou pomoci a podpořit ty, kterým voda poničila domy a zahrady. Viděli jsme sklepy pod nánosem mazlavého bláta, které sahalo do úrovně očí na stěnách. Strhané ploty, které bez milosti odnesla voda, místa, kde včera vedla silnice a dnes tu není, stejně tak základovou desku, na které ještě před pár dny stál plně obývaný dům.

Články web POLAK1600 x 1200 px (1) 

S kamarády jsme pomohli uklidit jedné z rodin jejich domov tak, aby jej v následujících dnech mohli alespoň částečně obývat. Bylo nutné vytahat nový nábytek, který byl poničen vodou, no moc jim toho doma nezbylo. Dřevo připravené na zimu jim odnesla voda a na jeho místo přinesla metrový nános klád, polen a odpadu. A ani z daleka nebyli jediní.

Články web POLAK1600 x 1200 px (2)

Cestou domů jsme se shodli, že peníze "vybrané" díky objednávkám poputují právě na severní Moravu.

Děkujeme vám, že máte chuť pomáhat s námi!

Vaše podpora dává naději a ukazuje, že společně dokážeme víc.

Soňa